Hi!! Ik ben Andrea en als mede-oprichter vanaf 2013 al actief betrokken bij Showteam Epona! Ik ben geboren in augustus 1977 en in 2009 getrouwd met Marcel.

Samen wonen wij in Tilburg op een mooie boerderij waar altijd wel wat te doen is. Wij hebben onze 3 paarden aan huis staan, twee van deze paarden zullen jullie waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen op een show.

Allereerst trouwe Ballyheigue (2006) , een effen bruinzwarte Ierse Tinker met veel sok en een heuse snor! die helemaal verliefd is op zijn meisje Tirzah (van Christien) . En die met zijn bijrijdster mee lopt in de sport, momenteel L1 met winst. Verder is Ballyheigue een echte alleskunner, hij springt een parcoursje van 90cm, kan leuk dressuren, heerlijk lopen voor de kar en boscrossen als de beste.

En daarnaast ook nog Flynn (2012) , die in opleiding is en potentie heeft voor de sport (aldus mijn instructrice), dus hoever we daar mee komen zullen we zien. Hij is een zwartbonte Tinkerruin die wat luxer gebouwd is, maar een overvloed aan manen en staart heeft. Met Flynn heb ik al heel wat dingen meegemaakt en hindernissen overwonnen. (tn. ziekenhuisopnames en valpartijen) Ik heb Flynn zelf zadelmak gemaakt, ingereden en ben hem nu aan het doorrijden.

Wij kunnen niet wachten om met jullie kennis te maken op een van onze shows!

Hoi, ik wil me graag even voorstellen!

Ik ben Christien en ik woon in het Brabantse dorpje Oosteind. Ik heb twee pony's: mijn haflinger merrie Serena heb ik pas net, maar mijn showpony Tirzah heb ik al sinds 2009. Tirzah is een tinker met lange manen, die ondanks haar stoere uiterlijk echt een prinsesje kan zijn!

Met haar verzorgster srpingt ze in de B bij de pony's en heeft hier al meerdere winstpunten behaald. Zelf ben ik bezig haar in de dressuur klaar te stomen voor het M1. Ook in de endurance heeft ze meerdere wedstrijden succesvol uitgelopen. Kortom, een veelzijdig dier die het vooroordeel dat tinkers alleen maar voor de kar kunnen compleet tegenspreekt -voor de kar is juist één van de dingen die ze absoluut NIET kan.

Tirs en ik zijn vanaf het begin al lid van Showteam Epona, maar de drukke showseizoenen waren mij vaak iets teveel van het goede. Daardoor heb ik me naarmate het team groter en succesvoller werd eigenlijk juist steeds meer op de achtergrond gehouden. Ik ben niet het type om mijn paard ieder weekend naar evenementen mee te nemen, zeker niet aangezien ze daarnaast ook nog in de sport moest lopen.

De jaarlijkse Pas de Deux die Andrea en ik met Bally en Tirzah op de tinkerdagen reden, was wel altijd iets waar ik enorm naar uitkeek. Het zoeken van een thema met de juiste muziek en kostuums en daar een originele proef bij verzinnen, dat vond ik altijd prachtig om samen aan te werken. De toeschouwers verrassen of zelfs aan het lachen maken met een leuk detail in zo'n proefje, daar kon ik me gerust een heel jaar op verheugen.

Zowel het stoppen van de tinkerdagen als het stoppen van ons carrouselteam gingen me erg aan het hart. Beide nemen we nu een beetje mee in het nieuwe Showteam Epona. We gaan er wat moois van maken!